Herní zlepšení nakonec body nepřineslo

20.10.2013 14:33

Havlíčkovou dnes v rámci ZLMK čekala opět dvě utkání. Nejprve bylo na programu 19. kolo a utkání s Brodway a poté dohrávka 15. kola proti AS Revoluce. Náš tým se po delší době sešel v nejsilnějším složení a na hře to bylo znát, bohužel na body si musíme stále počkat.

 

V prvním dnešním zápase se Havlíčkova představila proti týmu Broadway a opět, jako v zápasech minulých, nechytla začátek. Už po patnácti minutách byl stav 0:3. Do poločasové přestávky stihl zkorigovat výsledek na rozdíl dvou branek Marek Koubek. Úvod druhé půle však patřil opět soupeři, který si dvěma slepenými brankami upevnil své vedení. Debakl se podařilo zmírnit Martinu Valentovi, jenž z úhlu mířil přesně pod břevno. Poslední slovo v utkání však měla Broadway a svoji šestou brankou si pojistila pohodlné vítězství.

 

Havlíčkova - Broadway 2:6

branky: M. Koubek, M. Valenta

ž.k.: J. Schnaubert

sestava: Hostýnek - S. Valenta ml., Jašek, Koruna - Koubek, M. Valenta, Schnaubert - Čech, Schnabl

absence: S. Valenta st., Ja. Krňávek

 

Ve druhém nedělním utkání se ,,havlíčci" představili proti Revoluci a zápas to byl z jejich pohledu určitě vydařenější, i když se smutným koncem. V první půli byla Havlíčkova lepším týmem a svého soupeře přehrávala, ke vstřelení branky to však dlouho nevedlo. To se podařilo až pár minut před poločasovou přestávkou Svatoslavu Valentovi staršímu, který zblízka střelou pod břevnou překonal brankáře a v 52 letech a 5 měsících se jistě zařadil mezi nejstarší střelce celé historie ZLMK. Vlažný vstup Havlíčkové do druhé půle potrestal hned v první minutě po akrobatickém zakončení Martínek a začínalo se od znova. Od té doby však již měla Revoluce navrch a začala trestat havlíčkovské chyby. Za pár minut vedla už 3:1. A protože Havlíčkova svoje následné šance neproměnila, soupeř nakonec dotáhl utkání do vítězného konce. ,,Herně to špatné nebylo, myslím, že zejména v prvním poločase jsme byli místy i lepším týmem. Dle mého názoru rozhodla brzká vyrovnávací branka, kdyby se nám vedení podařilo udržet déle, naše šance na body by byla určitě o dost větší. Na druhou stranu nemůžeme spoléhat na to, že s jednou vstřelenou brankou budeme získávat body, bohužel neproměňujeme spousty šancí a až dvaapadesátiletý hráč nám dnes musel ukázat, jak se to dělá.." hodnotil utkání havlíčkovský kapitán Svatoslav Valenta ml.

 

Havlíčkova - AS Revoluce 1:4

branky: S. Valenta st.

sestava: Hostýnek - S. Valenta ml., Jašek, Koruna - Koubek, M. Valenta, Schnaubert - S. Valenta st., Čech, Schnabl

absence: Ja. Krňávek